Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mivi Trading "curata" ilegal banii CFR-ului

ro

20 Jun, 2007 00:00 2795 Marime text
1182282988.jpg

Firma lui Mihai Balota a castigat o gramada de licitatii cu regionale CFR, cu toate ca domeniul ei de activitate exclude curatenia in trenuri, autobuze sau avioane

Sub umbrela partidelor in care sunt membri, multi oameni de afaceri au reusit sa prospere. Bineinteles ca profitul nu a ramas numai la ei, o parte din el fiind returnat sub diferite forme. Mihai Balota, consilier la Primaria Sectorului 3 si vicepresedinte al organizatiei PD, este un astfel de exemplu, firmele lui si ale sotiei explodand pur si simplu dupa 2005. Dintr-o analiza mai atenta a felului cum face afaceri familia Balota prin cele sase firme care le detine (Quasimodo Comimpex, Cominstal SRL, Mivi Trading, Ages Prodexim, Rotw Guard Grup si Policlinica Mivi) reiese imediat ca succesul acestor afaceri este dat de contractele cu bani publici. Daca, in ultima vreme, Mihai Balota, in calitate de actionar unic al societatii Rotw Guard Security, a castigat mai multe licitatii de paza la unitati ale Ministerului Apararii din Beius, Oradea, Targoviste, Bucuresti, Focsani si Smardan, nici sotia lui nu sta mai prost. Firma ei, Ages Prodexim, cu o cifra de afaceri de 5.331.388 lei, in 2005, si cu un numar de 680 de angajati, a castigat in 2001 un contract de prestari servicii la Spitalul Orasenesc din Medgidia, pe o durata de zece ani si cu o valoare de 50.000 de lei pe luna. Considerand ca valoarea contractului este prea mare, iar munca depusa de angajatii firmei Aureliei Balota este de proasta calitate, directorul spitalului, Stere Busu, a incercat sa rezilieze contractul. Pentru ca acest lucru nu era posibil decat cu acordul partilor, iar firma Ages Prodexim SRL nu a acceptat nici rezilierea, nici renegocierea, in cele din urma, managerul spitalului a injumatatit suprafata de curatat si a redus astfel pierderile la doar 25.000 de lei pe luna. Licitatii ilegale Societatea are ca obiect de activitate "activitati de intretinere si curatare a cladirilor". Aceasta clasa prevede activitati de curatare a cladirilor de toate tipurile: birouri, uzine, ateliere, magazine, institutii si alte localuri de folosinta comerciala sau profesionala si imobile de locuit; activitati de dezinfectie, dezinsectie si deratizare. De asemenea, se specifica clar ca respectiva clasa exclude curatarea trenurilor, autobuzelor si avioanelor. Firma are o cifra de afaceri, in 2005, de 3.163.749 lei. Problema este ca o buna parte din acesti bani sunt obtinuti ilegal, prin salubrizarea vagoanelor de calatori, pentru care Mivi nu este avizata si in mod normal nu ar fi trebuit sa fie primita la licitatii. Firma in care Balota este administrator a semnat in 2005 mai multe contracte cu diverse regionale CFR ajungand sa curete vagoane la Sibiu, Piatra Olt, Ramnicu Valcea, Pitesti, Craiova, Targu Jiu, Rosiori. Consilierul PD a incercat sa o strecoare si la aeroport, dar acolo probabil ca locul era rezervat altcuiva, asa ca a ramas pe dinafara. Nici celelalte firme ale familiei Balota nu stau prost, pentru ca si ele sunt abonate la bani publici.

Scris de: {autor}Adrian FURDULEA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cristi 03 Aug, 2011 18:17 ce sa va zic,am lucrat la ei o perioada lunga de timp imi mai sunt si rude pe deasupra,sunt cei mai mari excroci posibili din romania,sunt prieteni de fam cu cel de la conducerea tari,iau contracte pe bani grei,dau mita,insala,si isi bat joc de oameni in ultimul hal,siar vinde si copii pentru bani.