Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudorel Chesoi, presedinte confirmat al PNTCD Constanta

ro

24 Sep, 2007 00:00 1065 Marime text
1190570972.jpg

Amanata de mai multe ori, Conferinta judeteana a PNTCD Constanta si-a desemnat, ieri, noua structura de conducere a filialei.

Evenimentul, desfasurat in sala de spectacole a Teatrului National de Opera si Balet "Oleg Danovski", a reunit 440 de delegati din cei 508 convocati si numerosi lideri politici locali si centrali. Pentru "a-i ierta Dumnezeu ca au organizat conferinta intr-o zi de duminica" - dupa cum sublinia si presedintele PNTCD, Marian Petre Milut, taranistii tomitani au inceput lucrarile cu o slujba religioasa oficiata de doi preoti. Conducerea interimara a organizatiei judetene PNTCD Constanta a avut o lista lunga de invitati, din care nu au lipsit liderul PSD Constanta, Radu Mazare, presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, presedintele PD Constanta, deputatul Stelian Dutu, si prefectul Danut Culetu. Insa, toti au ignorat invitatia. In schimb, au raspuns "prezent" vicepresedintele PNL, senatorul Puiu Hasotti, presedintele PNL Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, viitorul lider al AP Constanta, Doru Lutac, presedintele PNG Constanta, George Mandila, Ageacai Saladin, liderul UDTTMR, vicepresedintele CNSLR, Lica Neagu si altii. Intrucat Constanta "este un punct strategic si aici este nevoie de o baricada", de la Conferinta judeteana nu au lipsit presedintele PNTCD Marian Petre Milut, prim-vicepresedintele partidului, deputatul Aurelian Pavelescu, si vicepresedintele Virgil Petrescu, fostul ministru al invatamantului in guvernarea CDR. Cu toate ca a existat intentia depunerii a doua motiuni, pe baza carora sa se desemneze structura de conducere a PNTCD Constanta, vineri, in sedinta Biroului Permanent Judetean s-a decis sa se mearga pe cea elaborata de echipa lui Tudorel Chesoi. Ramas singur in competitie, el a fost ales presedinte cu 429 voturi pentru, doua impotriva si noua anulate.

Pavelescu vede conspiratii la orice pas

In interventia sa, prim-vicepresedintele PNTCD Aurelian Pavelescu a lasat impresia ca peste tot sunt numai conspiratii. "Solidaritatea este esentiala pentru ca dreapta este devastata la ora actuala. Exista o conspiratie gandita in laboratoarele serviciilor secrete", a declarat Pavelescu. El si-a indemnat colegii de partid sa militeze permanent si sa tina legatura direct cu cetatenii. Chiar daca acum au parteneri de colaborare in cadrul Polului de centru dreapta, prim-vicepresedintele PNTCD a subliniat ca "politica nu mai e pe cadouri". "PNL este intr-o situatie dificila, fiind principala tinta a lui Traian Basescu, PD si a serviciilor secrete. Chiar daca este fratele mai bogat al nostru, nu trebuie sa ne bazam pe daruri", a adaugat Pavelescu. In opinia sa, PNTCD poate "scoate voturile" axandu-se pe teme precum: natalitatea, familia si justitia sociala. "La Constanta este un capat de pod pentru orice partid si trebuie sa il cucerim. Trebuie sa ne chemam vechii taranisti la oaste si pe tineri sa-i avem aproape", a conchis prim-vicepresedintele PNTCD.

Milut, un Ceausescu in viata

Exprimandu-si regretul ca reprezentantii PNL "n-au mai avut timp" sa-i asculte interventia, presedintele PNTCD, Marian Petre Milut, si-a rostit discursul pe un ton "puternic" si gesticuland precum impuscatul. Nemultumit ca "in politica romaneasca sunt foarte putini care cred in valorile crestin-democrate", Milut a avertizat auditoriul ca "dorinta comunistilor este aceea ca PNTCD sa nu mai existe". Dupa parerea sa, asta ar face din Romania "o tara imorala, cu valori ingropate". Liderul PNTCD a mentionat ca judetul si municipiul Constanta "trebuie sa fie un pilon si un model" pentru ceilalti taranisti. "Constanta nu trebuie abandonata si nici lasata in mana securistilor si a comunistilor", a conchis presedintele partidului, Marian Petre Milut.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii