Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baza sportiva Badea Cartan, de vanzare

ro

22 Nov, 2007 00:00 4377 Marime text
1195673713.jpg

Caietul de sarcini prevede ca investitorul sa pastreze obiectul de activitate al terenului si sa investeasca, in maxim trei ani, cel putin trei milioane de euro

Primaria Constanta s-a decis sa vanda, prin licitatie publica deschisa, Complexul Sportiv Badea Cartan. Terenul, cu o suprafata de 78.335 de metri patrati si active de 54.325,32 de metri patrati se afla pe bulevardul Aurel Vlaicu, la numarul 254. Licitatia se va desfasura pe 3 decembrie a.c., la ora 1.00 iar termenul limita de depunere a ofertelor este 30 noiembrie. Pretul minim acceptat la licitatie, conform raportului de evaluare 64426/17.05.2007 este, potrivit caietului de sarcini, de 812.000 de euro fara TVA. Cu alte cuvinte, putin peste 10 euro pe metru patrat, fara taxa pe valoare adaugata. Caietul de sarcini mai prevede ca cel care va investi in aceasta afacere sa pastreze obiectul de activitate al terenului. "Vanzarea bunului imobil - teren si active - (...) cu destinatia prevazuta in certificatul de urbanism emis cu aceasta ocazie, se va perfecta cu obligatia cumparatorului de a realiza investitia pe baza unui proiect legal avizat si sa obtina autorizatia de constructie emisa de Primaria Municipiului Constanta, in conformitate cu prevederile Legii nr. 453/2001 pentru modificarea si completarea Legii 50/1991, republicata privind autorizarea executiei constructiilor, precum si a HCLM nr. 174/8.04.2004, privind aprobarea PUD reamenajare si modernizare Complex Sportiv Badea Cartan", se spune in documentatia pentru licitatie.

Trei milioane in trei ani

Cumparatorul va fi obligat sa refaca suprafetele de joc ale incintelor teren tenis, rugby si fotbal, sa reamenajeze tribunele si gradenele si sa echipeze cel putin trei incinte sportive cu instalatii de nocturna. De asemenea, cel care va cumpara terenul la pretul "promotional" inscris in oferta Primariei, va trebui sa refaca integral vestiarele aferente tuturor incintelor sportive, sa construiasca un pavilion administrativ cu multiple functiuni, in regim de inaltime de maxim P+3, sa refaca aleile si spatiile de circulatie si sa realizeze imprejmuiri si securizari pentru intreaga baza sportiva. Valoarea capitalului investit pentru realizarea acestor investitii trebuie sa fie de cel putin trei milioane de dolari, iar realizarea lucrarii nu trebuie sa depaseasca trei ani. Toate bune si frumoase numai ca, acum ne putem pune intrebarea daca, odata cu atribuirea licitatiei se vor pastra prevederile caietului de sarcini sau, odata vazuti cu sacii in caruta, atat vanzatorul cat si cumparatorul se vor pune de acord sa schimbe totusi destinatia locului. Pentru ca, mai mult de opt hectare de teren intr-o zona in care deja se pregateste sa "rodeasca" un ansamblu rezidential, nu-s de colea. si, pentru a adanci misterul, Elena Francu, directoarea Directiei Judetene pentru Sport spune ca nu stia nimic de licitatia pusa la cale de Primarie. "Noi nu avem acolo decat terenul de rugby. Acolo, din cate stiu eu, mai detin terenuri si sindicatele: Comprest, Constructorul si RATC", a precizat Elena Francu. Acum, nu avem decat sa asteptam sa se tina licitatia si sa fim atenti la rezultatul licitatiei: cine si in ce conditii va pune mana pe Complexul Sportiv Badea Cartan?

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii