Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 03 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Selectii pe ochi frumosi in PSD

ro

15 Jan, 2008 00:00 719 Marime text

In cadrul sedintei de ieri a Biroului Permanent National al PSD, liderii social-democrati a desemnat o comisie ce va selecta candidatii la functiile de primari pe criterii doar de membrii structurii stiute.

Pe parcursul primei intruniri a BPN din acest an, liderii PSD au stabilit si componenta unei structuri care va definitiva oferta politica si strategia partidului pentru alegerile locale. Liderii social-democrati au stabilit ca, in scurt timp, conducerile organizatiilor judetene ale PSD sa transmita propunerile de candidati ce vor incerca sa obtina mandatul de primar in principalele orase ale tarii. Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul de Constanta Cristian Diaconescu, a declarat ca, pana in data de 15 februarie, filialele judetene trebuie sa definitiveze lista candidatilor la functiile de primari, iar comisia infiintata, ieri, se va pronunta cu privire la validarea sau nu a propunerilor inaintate. "Comisia este alcatuita din cinci persoane printre care se numara secretarul general al PSD, Titus Corlateamu, Valer Dorneanu, Ion Stan, Ion Toma si secretarii executivi", a adaugat vicepresedintele Diaconescu. Oameni din conducerea centrala a PSD sperau ca, odata cu infiintarea comisiei de selectie a pretendentilor la mandatele de primari, sa se stabileasca si anumite criterii pe care acestia sa le indeplineasca. Cu toate ca "ar fi fost bine", sigur criteriile nu vor exista intrucat nu ar putea fi indeplinite de candidati preferati de lideri centrali importanti.

Situatie neelucidata

Surse din organizatia judeteana PSD Constanta sustin ca, pana in prezent, nu s-a discutat pe marginea stabilirii persoanelor ce vor fi sustinute in competitia pentru castigarea sefiei administratiilor publice locale. Daca ne referim strict la orase, in localitatile in care PSD are primari in functie precum Baneasa, Basarabi, Eforie si Negru Voda, ei vor fi sustinuti pentru prelungirea mandatului. In timp ce problema conducerii municipiului resedinta de judet este rezolvata de PSD Constanta, Radu Mazare anuntandu-si dorinta de a-si duce mai departe proiectele, pentru sefia administratiilor locale din Mangalia, Medgidia, Cernavoda, Harsova, Navodari, Ovidiu si Techirghiol se cauta oameni ce ar putea inlatura actualii primari. Aceleasi surse din PSD Constanta ne-au dezvaluit ca, desi nu au sanse reale de a castiga, Claudiu Tusac va incerca obtinerea postului de edil in Mangalia, Marian Iordache, fostul viceprimar al orasului Medgidia, ar putea fi lansat in competitie impotriva lui Dumitru Moinescu, iar Nicolae Matei se va agita iarasi sa-l infrunte pe primarul de la Navodari, Tudorel Calapod. Daca la Ovidiu social-democratii cauta un tanar ce l-ar putea inlatura pe liberalul Ion Podaru, la Techirghiol ei sunt convinsi ca "pe oricine am pune nu sunt sanse sa castigam primaria". Dupa cum se vede, organizarea nu este punctul forte al filialei judetene PSD Constanta, un "aport" avandu-l si presedintele Radu Mazare, interesat mai mult de plimbarile peste hotare decat de politica.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii