Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Onaca se opune birurilor nejustificate

ro

17 Mar, 2008 00:00 1337 Marime text
1205701078.jpg

Senatorul PD-L Dorel Onaca, aspirant la Primaria Constanta, protesteaza, alaturi de colegii sai, impotriva unor taxe impuse de administratia Mazare

In opinia sa, taxele multiple, instituite de autoritati, sunt o corvoada in plus atat pentru agentii economici, cat si pentru simplul cetatean. De aceea, sambata, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor, candidatul PD-L la Primaria Constanta, senatorul Dorel Onaca, a solicitat public anularea taxei de liniste si siguranta, cunoscuta sub denumirea de "taxa de protectie". La drept vorbind, efectele acestui bir inventat de administratia Mazare intarzie sa se faca simtite, cu atat mai mult cu cat, desi legislatia prevede, nici pana la ora actuala in municipiul Constanta nu exista Politie Comunitara. Alte taxe ce se cer a fi anulate sunt cea de habitat si cea achitata de constanteni pentru parcarea autoturismelor in fata imobilelor. Daca perceperea primei taxe nu asigura curatenia orasului in orice zona si permanent, introducerea celeilalte nu are acoperire si nici rezultate. Majoritatea parcarilor pentru care se cere taxa nu au fost amenajate de autoritati si nu sunt intretinute de administratie. Colac peste pupaza, plata acelei autorizatii pentru locul de parcare ocupat nu-si da garantia ca, indiferent de ora la care constanteanul revine acasa, isi gaseste libera parcarea platita. De unde simplul cetatean ar putea constata inutilitatea taxei respective.

Respect fata de contribuabili

"Solicit actualului primar sa nu umileasca persoanele varstnice si persoanele cu handicap la cozi si in fata camerelor de luat vederi", este o alta doleanta a senatorului PD-L. In acest context, el a cerut colegilor sai din Consiliul Local Municipal (CLM) sa initieze o hotarare care sa permita oferirea la domiciliu a pachetelor acordate pensionarilor si persoanelor cu handicap, cu prilejul Sarbatorilor de Pasti. Tot pentru a sprijini in mod real tinerii care doresc sa-si cumpere o locuinta, Dorel Onaca a cerut primarului Radu Mazare ca cei delegati sa "negocieze" cu bancile sa solicite practicarea, in aceste cazuri, a unei dobanzi sub cea de referinta a Bancii Nationale, pe o perioada de 25-30 de ani. "Actualul primar sa emita o hotarare prin care sa elimine obligativitatea tinerilor de a plati un avans pentru a beneficia de subventia acordata pentru cumpararea unei locuinte", asa si-a incheiat Dorel Onaca declaratia-protest rostita, sambata, in fata Casei de Cultura, in speranta ca cererile sale vor fi auzite de cine trebuie sa se implice si sa actioneze in consecinta.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii