Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare momeste batranii cu RATC-ul

ro

08 May, 2008 00:00 2626 Marime text

10.000 de pensionari beneficiaza, de ieri, de abonamente gratuite pentru transportul in comun

Primarul Constantei, Radu Mazare se incapataneaza, pe ultima suta de metri de mandat, sa propuna spre aprobare cat mai multe proiecte, pentru asa-zisele "masuri de protectie sociala si asistenta sociala", menite a-i asigura drumul catre un nou mandat. Ieri, in cadrul intalnirii pe care primarul a avut-o cu reprezentantii mass-media, a fost prezentata, cu toata fala caracteristica, hotararea prin care s-a aprobat acordarea de facilitati privind transportul in comun, pe baza de abonamente gratuite, pensionarilor cu venituri cuprinse intre 500 si 650 de Ron. "A trebuit sa asteptam o luna pentru a primi avizul de legalitate de la Prefectura", a apreciat sarcastic Mazare. Incepand de ieri, 10.000 de pensionari sunt asteptati la chioscurile RATC pentru ridicarea abonamentelor, numarul total al beneficiarilor ajungand la 37.000. Printre cei care se vor folosi de abonamentele gratuite se numara si persoanele de peste 60 de ani, care nu realizeaza niciun venit. Vizibil dezinformat, la intrebarea pe care jurnalistii i-au adresat-o primarului cu privire la efortul suportat de primarie pentru acest proiect, edilul a tacut malc, nestiind ce sa raspunda. Pentru lamurirea aspectului a cerut ajutorul celor din subordinea sa. De la acestia am aflat ca efortul autoritatii locala pe an, este de 130 de miliarde de lei vechi. "Noi platim si autobuzele, deci le dam RATC-ului gratis", a completat Mazare.

Mai multe MAZ-uri

Mazare a adus la cunostinta presei ca, in aceasta perioada primaria este in proces de achizitie a 55 de autobuze mici (97 de locuri) si medii (105-115 locuri) pentru inlocuirea tramvaielor. "Procedura a fost contestata la Bucuresti si, in momentul in care primim raspunsul de la Comisia de Contestatii, imediat ce vin autobuzele ne apucam sa scoatem si celelalte linii", a adaugat edilul. Acesta a fost pus din nou in postura unei autoritati publice dezinformate, care, evident, nu are un contact intens cu echipa in fruntea careia se afla. Acum nu a fost in stare sa mentioneze numele firmei contestatoare, tot un angajat al institutiei fiind insarcinat sa aduca la cunostinta mass-media acest detaliu. Contestatia a fost depusa de NTT Investment SRL Bucuresti, acum trei saptamani, 10 mai reprezentand termenul limita de primire a raspunsului. O noua intrebare, un nou impas. Mazare ne-a intarit si mai mult ideea ca pare a fi doar un corespondent al informatiilor emise de altii, fara, insa, a se documenta in prealabil. Edilul nu stia ca, la momentul depunerii contestatiei, firmele care au achizitionat caietele de sarcini, nu si-au depus oferta. "Comisia de Contestatii urmeaza sa ne comunice faza de unde se va relua licitatia. Contestatia a fost depusa inainte de depunerea ofertelor", a intarit unul din angajatii primariei.

"Ce, jucam ping-pong de la unii la altii?!"

Chestionat in privinta subiectului demolari constructiilor ilegale de pe plaja, primarul a adaugat, in replica la ceea ce DADL si Prefectura au sustinut in urma cu o zi, ca primaria nu are dreptul sa demoleze "din curtea omului", ci doar de pe domeniul sau public-administrativ: "DADL-ul in pozitia sa de administrator, ar fi putut aduce plaja la starea initiala. Ce, credeti ca-mi era greu?! Eu bagam un buldozer si maturam plaja. Dar legal nu am voie", a completat Mazare, in maniera specifica. "Cea mai buna dovada ca nu au luat bani ar fi sa demoleze constructiile ilegale de pe plaja", a specificat vizibil indignat primarul. Acesta s-a disculpat in fata presei, precizand ca pe domeniul privat al Institutiei Primariei nu exista nicio constructie ilegala. "DADL-ul administreaza plajele, poate rezilia contractul pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale si astfel rezolva problema. Ce jucam aici, ping-pong de la unii la altii?!", a conchis suparat Mazare.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii