Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul din Tuzla a politizat stalpii

ro

14 Jul, 2008 00:00 1209 Marime text
1215960617.jpg

De dragul partidului, edilul a vopsit stalpii de electricitate in rosu - culoarea PSD Primarii PSD s-au laudat, dupa castigarea alegerilor, cu faptul ca judetul a fost "colorat" in rosu - culoarea Partidului Social Democrat. Nici bine nu s-au instalat in functie edilii social-democrati ca s-au si pornit la colorarea in rosu, la propriu, a spatiului public pe care il vor administra in urmatorii patru ani.

Daca inaintea alegerilor locale ni se blocase retina pe culoarea PSD si vedeam rosu in fata ochilor din cauza multimii de afise si bannere rosii apartinand candidatilor social-democrati, dupa alegeri rosul continua sa ne invadeze din toate partile. Afisele au disparut de pe domeniul public, insa locul lor a fost luat de alte suprafete colorate in rosu. In comuna Tuzla, alegerile au fost castigate tot de PSD. Primarul localitatii va fi, pentru urmatorii patru ani, Florin Constantin Micu. Ei bine, nici nu s-a instalat bine in fotoliul de primar, dupa turul doi al alegerilor, ca social-democratul Micu a si intrat in paine, hotarat sa nu stea prea mult pe la birou.

Vopsirea stalpilor - prioritate zero

Urmasul lui Avram Ghebenei si-a suflecat manecile si s-a pus pe treaba, pentru a le arata celor care l-au votat ca nu s-au inselat cand au pus stampila pe numele lui. In prealabil, edilul si-a alcatuit o lista de prioritati pentru a trece la treaba cat mai repede cu putinta. Zis si facut. Dupa cum insusi primarul Micu ne-a declarat, el s-a ocupat de prioritatile comunei, de chestiunile ce trebuiau solutionate in regim de urgenta, astfel incat, in cateva zile, locuitorii comunei au avut dovada cea mai graitoare ca edilul lor nu sta degeaba. Primul lucru executat cu simt de raspundere de primarul Micu a fost vopsirea stalpilor de electricitate de pe marginea strazii principale (DN 39) in rosu.

"Cui nu-i place rosul?!"

Ratiunile care l-au impins pe primar la politizarea stalpilor de curent electric apartinand Enel, au fost, sustine el, de natura exclusiv estetica. "Nu, nu este vorba despre culoarea PSD, dar rosul este o culoare frumoasa. Cui nu-i place rosul?! Si in plus este o culoare mai vizibila", a explicat primarul motivele care l-au determinat sa inroseasca stalpii la cateva zile dupa ce s-a vazut primar. El a negat cu vehementa ca imboldurile politice l-ar fi impins catre pictarea spatiului public in culoarea recunoscuta, mai nou, ca marca PSD.

1

Ordin de la partid

Cu toate acestea, oamenii simpli sustin ca primarul a vopsit stalpii in rosu pentru ca asa a primit ordin de la partid. Este greu de crezut ca Mircea Geaona, presedintele PSD, sa fi dat o astfel de directiva la nivel national, insa este clar ca primarul Micu vrea sa intre in gratiile conducerii partidului, mai ales ca localitatea pe care o conduce este situata pe malul Marii Negre si "detaliile" rosii de pe marginea soselei din Tuzla nu pot fi ignorate de cei care viziteaza litoralul. Si cum si cei din conducerea PSD vin destul de des pe litoral in timpul sezonului estival, ar fi imposibil sa nu remarce dedicatia primarului Micu, care, netinand cont si de preferintele locuitorilor care nu l-au votat, a dat cu pensula rosie peste convingerile lor politice. Pana in momentul de fata, au fost vopsiti cam un sfert din numarul stalpilor de electricitate de pe soseaua ce tranziteaza Tuzla, insa primarul este hotarat sa continue. El spune ca investitia nu este costisitoare, angajandu-se sa termine opera cu circa 60 de litri de vopsea rosie. Florin Micu a afirmat ca nu a fost nevoie sa treaca acest prim "proiect" al sau prin Consiliul Local intrucat cheltuielile sunt minime. "Am vopsit stalpii cu oameni de la 416 (n.r. persoanele care incaseaza bani in baza Legii privind venitul minim garantat)", a precizat el. Localnicii vorbesc despre faptul ca primarul nou ales s-ar fi apucat sa vopseasca si bordurile in rosu, dar ca cei de la Administratia Nationala a Drumurilor l-ar fi obligat sa le vopseasca in galben si negru, pentru a fi cat mai vizibile. Primarul insa a negat acest ultim aspect, adaugand ca si stalpii i-a vopsit pentru ca varul de pe ei se coscovise de la ploaie.

Marcajele de avertizare trebuie sa ramana vizibile

Daniel Savu, director in cadrul Enel Constanta a declarat ca nu a mai intalnit pana acum o astfel de situatie. "Stalpii de electricitate nu necesita vopsire. De regula, la tara oamenii ii dau cu var. In Constanta sunt vopsiti cu galben. Nu as putea sa ma pronunt inainte de a vedea la fata locului despre ce este vorba", ne-a declarat reprezentantul Enel. El a precizat ca stalpii au marcaje de siguranta, fie au montate niste tablite de avertizare privind pericolul de electrocutare, fie sunt marcati cu vopsea spray. Directorul Savu a spus ca ar putea aparea o problema in cazul in care aceste insemne au fost acoperite prin vopsire. Autoritatea locala ar putea risca sanctiuni daca semnele de avertizare au fost acoperite.

2

3



4

5



6

7



8

9

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii