Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politia politica PD-L

ro

18 Jul, 2008 00:00 986 Marime text
1216321881.jpg

Presedintele Florian Constantin, alaturi de ceilalti membri ai BPM si-au declarat, ieri, neparticiparea la reuniunea Consiliului de Coordonare Local, organizata in acest week-end * Totodata, cei care vor participa vor fi in afara partidului

Nimeni insa nu a explicat cum vor fi depistati cei care vor intra in sala, in acest caz fiind vorba de utilizarea spionilor, a camerelor de vedere sau se va merge pe autodenunt. In contextul scandalului din ultimele doua saptamani din organizatia municipala, ieri, membrii structurii de conducere au convocat o intalnire la care au pus pe tapet atributiile principale ale fiecarui vicepresedinte in parte si numele celor 25 de membri ai noii structuri a BPM. Intalnirea a fost coordonata de presedintele Florian Constantin, avandu-i alaturi pe prim-vicepresedintele Mircea Banias, secretarul general, Maria Stavrositu si secretarul general adjunct, Elena Buhaiev. Vizavi de noua structura a BPM, Constantin apreciaza ca "este prima schimbare majora, una necesara de altfel". Liderul BPM a apreciat ca din noua structura fac parte oameni cu probitate profesionala care, prin prezenta lor, ar putea aduce partidul pe "o plaja de notorietate si probitate". "Cred ca aceasta schimbare va activa electoratul nostru, care nu ne-a votat sau nu a mers la vot, din diverse motive", a mai spus Constantin. PD-L-istii au hotarat de asemenea crearea unor secretariate de lucru, iar pentru perioada urmatoare s-au stabilit intalniri cu sefii de cartiere, in vederea unei mai bune coordonari. Referitor la preluarea bancii de date a partidului, presedintele a incercat sa explice faptul ca procesul de transferare a documentelor nu va avea loc instantaneu. "Documentele vor trebui analizate in vederea stabilirii cu exactitate a situatiei in procesul de votare si luarea masurilor necesare in eventualitatea in care situatia o va impune", a reliefat Constantin. Prim-vicepresedintele Mircea Banias si-a luat rolul de amfitrion in serios, prezentand responsabilitatile fiecarui vicepresedinte in departamentul pe care il va avea in coordonare in zonele pe care le va avea in raspundere. Noile sectoare vizeaza constructia si dezvoltarea partidului, resursele umane, imaginea si comunicarea, dialogul cu societatea civila, mediul de afaceri si sindicatele, politicile publice, relatiile institutionale si juridice. Ineditul structurii alese il reprezinta cele patru locuri libere pana la completarea celor 29 de membri. "Noi am lasat vacante cu buna stiinta cele patru locuri pentru cei care imbratiseaza doctrina democrat-liberala si care ar avea disponibilitate pentru munca in echipa. Asteptam oameni deschisi si curati care vor sa faca politica noastra", a mentionat Banias.

Un CCL nestatutar

In ceea ce priveste mult-discutata reuniune extraordinara de sambata dupa amiaza, structura nou aleasa si-a prezentat oficial punctul de vedere vizavi de prezenta membrilor democrat-liberali. "Intalnirea este nestatutara. Noi nu stim cine a trimis convocatorul. Singura forta autorizata de la municipiu suntem noi. Se spune ca se doreste confirmarea fostului birou, cel dizolvat de Biroul National. Pe mine nu m-a contactat nimeni, iar daca ar fi fost vorba de un CCL legal, Laurentiu Mironescu ar fi trebuit sa fie cel care il convoaca", a evidentiat Banias. PD-L-isti considera ca prin aceasta situatie creata, se incearca sa se faca mult zgomot pentru decredibilizarea partidului de catre cei care nu sunt membri de partid. Vizavi de cei care vor participa la sedinta de sambata, PD-L-istii considera ca sunt in afara partidului. Banias a ocolit insa subiectul potrivit caruia acesti ar putea fi exclusi: "Situatia membrilor care vor participa la aceasta reuniune va fi analizata si se vor impune sanctiuni. Nu am cum sa spun acum daca vor fi exclusi".

Revolta PD-L-istilor, manipulare de presa

Florian Constantin a dat citire, in cadrul intalnirii, unui comunicat de presa transmis de presedintele PD-L, Emil Boc, miercuri seara, prin care era intarit faptul ca Elena Udrea si Valeriu Stoica nu sunt presedintii interimari ci coordonatori ai actiunii de reorganizare a organizatiei. "Scopul central al reorganizarii atributiilor a fost acela de indepartare a influentei PSD-ului, exercitata in interiorul organizatiei". De asemenea, Boc a sustinut ca nu a primit nicio petitie de protest din partea democrat-liberalilor din organizatia Constanta si a precizat ca BPN ramane ferm in decizia de dizolvare a vechii conduceri si de consolidare a filialei, "departe de influentele exercitate de PSD prin interpusi". In replica, intr-o conferinta sustinuta ieri, coordonatorul PD-L Valeriu Stoica, afirma ca "revolta" democrat-liberalilor din organizatia Constanta este "o manipulare de presa", iar cei care "fac valuri" sunt membri carora nu li s-a permis sa faca politica PSD in aceasta filiala. Vicepresedintele democrat-liberalilor este de parere ca situatia echipei interimare care asigura conducerea filialei constantene este una "ingrata" pentru ca, in termen de cateva luni, aceasta trebuie sa reconstruiasca organizatia si sa o faca sa fie eficienta in batalia electorala. Presedintele BPM a evidentiat faptul ca actuala structura va fi pastrata pana dupa alegerile prezidentiale, cand se vor organiza alegeri in interiorul organizatiei.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii