Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din PD-L Constanta sunt exclusi cei mici, mici, mici de tot

ro

19 Jul, 2008 00:00 4851 Marime text
1216412477.jpg

Conducerea pedelista a anuntat ca au fost dati afara din partid, pe langa Remus Macovei si Mihai Bobe, Marian Dobrea, Dan Diaconescu, Alexandru Craciun, Dumitru Duna si Vladimir Colteanu

Continua valul excluderilor in PD-L Constanta. Conducerea interimara a organizatiei judetene a formatiunii a anuntat ieri, numele a sapte membri din cadrul filialei municipale, care au fost indepartati din partid dupa ce au convocat un Consiliu de Coordonare Local pentru reconfirmarea fostului Birou Permanent Municipal. Presedintele interimar al PD-L Constanta, Ion Popescu, a anuntat, ieri, ca in urma zgomotului intens produs in ultimele zile in privinta convocarii Consiliului de Coordonare Locala, Biroul Permanent Judetean a analizat, in sedinta, situatia si a decis ca "initiatorii acestui demers nestatutar se situeaza in afara disciplinei de partid". El a subliniat ca abaterile sunt grave si ca urmare, la propunerea Biroului Permanent Local, Biroul Permanent Judetean a sanctionat cu excluderea din partid sapte membri ai organizatiei municipale. Remus Macovei, fostul secretar general al organizatiei municipale PD-L Constanta, Mihai Bobe, fostul sef al filialei judetene de tineret a PD-L, Marian Dobrea, Dan Diaconescu, Alexandru Craciun, Dumitru Duna si Vladimir Colteanu au fost inlaturati din PD-L ca urmare a demersului de a organiza un CCL pentru reconfirmarea in functie a fostului Birou Permanent Municipal, condus de Laurentiu Mironescu si Danut Moisoiu.

Nepotul Bobe, i-a calcat pe urme lui Moisoiu

Precizam ca Danut Moisoiu, fostul presedinte executiv al PD-L Constanta a fost exclus din partid inaintea turului doi al alegerilor locale pe motiv ca ar fi negociat retragerea din cursa electorala a candidatul PD-L Techirghiol, Florea Constandin, in favoarea accederii in turul doi a candidatului PSD. Luand la cunostinta vestea excluderii, Moisoiu nu a putut accepta ca nu va mai face parte din conducerea PD-L si a constituit in jurul sau un grup de sprijin, format din apropiati de la partid, printre care si nepotul sau Mihai Bobe, care a avut, in cele din urma, aceeasi soarta ca a sa. Popescu a precizat ca toti cei care vor participa astazi, la CCL-ul convocat de sustinatorii lui Moisoiu, vor fi exclusi din partid. Presedintele filialei judetene PD-L Constanta a fost foarte ferm in ce priveste varianta excluderii, precizand ca indiferent de numarul participantilor la CCL, membrii PD-L ce vor trece pragul salii unde se va organiza vor fi eliminati din partid.

Razvratitii vor fi monitorizati din exterior

Popescu a spus ca toti cei pusi pe liber in urma sedintei BPJ, de joi seara, s-au implicat in a-i convinge pe presedintii organizatiilor de cartiere, pe sefii organizatiilor sectiilor de votare si pe alti membri sa participe la manifestarea de sambata. Presedintele filialei judetene a afirmat ca acestia au semnat un tabel de participare fiind indusi in eroare de cei care s-au ocupat de strangerea de semnaturi. Popescu a explicat ca oamenii au semnat un tabel pentru ca li s-a spus ca astfel isi reconfirma pozitia in partid. El a subliniat faptul ca indiferent de incidentele petrecute in ultima perioada "organizatia PD-L Constanta exista" si a calificat CCL-ul convocat pentru astazi, drept "o adunare extra-partinica". In ce priveste modalitatea prin care vor fi identificati participantii la CCL-ul convocat de cei solidari cu Moisoiu, Popescu nu a vrut sa detalieze, rezumandu-se doar la a spune ca vor fi observati din afara imobilului unde a fost programat sa aiba loc evenimentul. Prin urmare, mai multi reprezentanti ai PD-L vor monitoriza manifestarea de la intrare si ii vor nota intr-un catastif pe razvratitii care vor readucerea la conducerea filialei municipale a lui Moisoiu si a lui Mironescu.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii