Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razvratitii din PD-L organizeaza Consiliu de Coordonare Judetean

ro

28 Jul, 2008 00:00 1120 Marime text
1217168196.jpg

"Intrunirea va trebui respectata, nimeni nu ne poate impiedica sa o tinem"

Ieri, membrii democrat-liberali exclusi din organizatia PD-L au anuntat convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului de Coordonare Judetean, pe 2 august, avand ca scop efectuarea unei analize a rezultatelor alegerilor locale, la nivelul judetului. Cu un amfitrion surpriza, in persoana purtatorului de cuvant al organizatiei PD-L, Mihai Petre, intalnirea de ieri a adunat un cvorum interesant, dovada ca disensiunile dintre PD-L-isti si cei exclusi sunt departe de final. In fond, motivul pentru care au hotarat convocarea unei reuniuni de o asemenea anvergura a fost dizolvarea acestor tensiuni. "Consider ca anuntarea intrunirii CCJ-ului poate solutiona deschis disensiunile din PD-L Constanta", a apreciat Petre. Catalogat drept "singurul for abilitat sa analizeze competent rezultatele scrutinului din iunie", intalnirea, care va avea loc la Casa de Cultura, incepand cu ora 10.30, va arata foarte clar care este situatia in organizatia judeteana. "Pana la acest moment, nu a fost convocat alt CCJ, desi trebuia organizat imediat dupa alegeri. De asemenea, intrunirea va pune in discutie adoptarea unor masuri politice si organizatorice proprii, "si nu impuse, in mod nestatutar, prin Elena Udrea si Valeriu Stoica", dupa cum au punctat participantii. Printre adeptii doctrinei, prezenti la intalnire, s-au numarat Dumitru Bocai, primarul orasului Ovidiu, Remus Macovei, fostul secretar general al organizatiei municipale, Tanase Barde, simplu membru, Claudiu Stratulat, amfitrionul CCL-ului si vicepresedinte in BPM, si noul consilier local desemnat, vinerea trecuta, in locul lui Narciz Amza, Florin Gheorghe. Cel care a fost acuzat ca nu a adoptat o vestimentatie "corespunzatoare" importantei Sedintei de Consiliu Local de vineri, desi a fost "postat" la prezidiu, nu a avut nimic de comentat, chiar daca subiectul a starnit controverse de cele doua parti.

"CCJ-ul nu este o sperietoare"

Pentru a spulbera carcotasilor ideea ca si aceasta intrunire va fi declarata "nestatutara", Mihai Petre a venit la conferinta cu tot cu statutul tiparit, citand, clar, ca reuniunea este organizata "ca la carte". "Articolului 18 al. 1 prevede ca sedintele extraordinare ale CCJ pot fi convocate de BPN, presedinte, jumatate din membrii BPJ, 1/3 din membrii Colegiului Director Judetean sau un sfert din membrii Consiliului Judetean de Coordonare". Petre insa s-a laudat ca este deja stransa treimea membrilor din Consiliul Judetean. Aceasta urmeaza sa fie completata cu listele de semnaturi care vor veni din judet, si depusa pana miercuri la sediul organizatiei judetene. Pana in prezent, sunt deja stranse peste 35 de semnaturi din partea liderilor de organizatii din judet: "Vrem sa avem trei sferturi din sustinerea judetului. Intrunirea nu este o sperietoare pentru nimeni, cred ca este ultima rasuflare a democratiei", a completat acesta.

Bocai: "Sa nu-i puna Dumnezeu sa ma dea afara"

"In calitate de membru in conducerea judeteana", Dumitru Bocai a declarat, revoltat, ca motivul pentru care s-a decis sa se alature acestui demers au fost acuzele presedintelui PD-L, Emil Boc, aduse organizatiei Constanta, care "judeca o organizatie fara sa stie ce se intampla cu adevarat": "Cei care nu au incredere in CCL-ul organizat, sa organizeze ei altul". Mai mult, acesta a tinut sa-si expuna meritele rezultatelor obtinute in alegerile din iunie, care ii apartin: "Eu am muncit sa scot voturi cand a vrut partidul. Eu nu sunt masa de manevra". Primarul le-a transmis celor care "se ocupa" de excluderile din partid "sa nu-i puna Dumnezeu sa ma dea afara din partid. Noi suntem PD-L-isti, eu reprezint procentele pe care le-au scos". Tanase Barde a dezmintit acuzatiile pentru care s-au facut excluderile: "Sunt naivi daca cred ca ar fi mana PSD-ului, aici sunt oameni care nu au avut legatura cu PSD-ul". In plus, acesta a reiterat ideea transmisa liderului PD-L, conform careia "la Constanta partidul e condus de un securist": "Daca Popescu vrea sa faca politica, trebuie sa invete sa faca, organizatia nu se conduce amenintand".

Niciun raspuns

Referitor la scrisoarea deschisa adresata saptamana trecuta BPN-ului si la apelul transmis presedintelui, Emil Boc, Remus Macovei a precizat ca, pana ieri, nu s-a dat niciun raspuns: "Daca stau in turnul lor de fildes si nu asculta membrii, cand se vor trezi, vor avea rezultate surpriza".

"Va trebui sa fim respectati"

In contextul in care, in urma cu cateva zile, Ion Popescu declara ca pana la acel moment nu a convocat niciun CCJ, PD-L-istii au anuntat ca actualul CCJ reunit, "va trebui respectat". "Trebuie sa se tina cont de statut. Nimeni nu ne poate impiedica sa tinem intrunirea. Ne vom forma si o conducere interimara. Ei trebuie sa tina cont de 1.000 de oameni", a conchis Petre.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii