Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patimile lui Dutu

ro

05 Aug, 2008 00:00 1395 Marime text
1217862592.jpg

Deputatul PD-L de Constanta, Stelian Dutu, mai are o saptamana pana va fi "ghilotinat" * El respinge acuzatia lui Boc si o considera "un pretext nedemn si rusinos" pentru a fi exclus din partid

Apartenenta la PD-L a deputatului Stelian Dutu va fi confirmata sau infirmata in sedinta Biroului Permanent National, programata sa se desfasoare lunea viitoare. BPN a recomandat Consiliului National de Conducere sa ia act de plasarea in afara PD-L a parlamentarului tomitan. "Domnul Dutu trebuie sa plece din partid. Sunt jocuri pesedisto-mazariste coodonate de Dutu si voi propune, luni (n.r. ieri), BPN-ului excluderea sa din PD-L. Dutu este artizanul tensiunilor din PD-L Constanta si al legaturilor cu PSD si Radu Mazare", declara Agentiei de presa Mediafax, la finele saptamanii trecute, presedintele partidului, Emil Boc. Contactat telefonic, fostul presedinte al organizatiei judetene PD-L Constanta si-a manifestat indignarea fata de acuzele ce i se aduc. "Sa nu ma acuze pe mine de jocuri perverse si legaturi cu PSD. Eu, in 18 ani de activitate politica, am luptat mereu impotriva PSD. Ar fi ultimul lucru de care as putea fi acuzat, in conditiile in care am fost cel mai hotarat si dur adversar al PSD si a ceea ce reprezinta PSD la Constanta. Este ultima aberatie ce putea fi aruncata in fata opiniei publice. Este nedemn si rusinos sa foloseasca astfel de pretexte", a spus Stelian Dutu. El considera ca presedintele PD-L "se manifesta ca un las pentru ca este principalul vinovat de situatia de la Constanta". Pentru a-si sustine afirmatia, Dutu a reamintit ca, in data de 14 august anul curent, in fata catorva zeci de oameni de la Constanta, Emil Boc ar fi spus ca nu este interesat decat de rezultatul alegerilor pentru primaria municipiului resedinta de judet, iar "SRI-ul a prezentat niste informatii potrivit carora Onaca l-ar bate pe Mazare". "Daca este barbat si are curaj, sa vina in fata alegatorilor si a membrilor PD-L din Constanta si sa recunoasca", a adaugat parlamentarul democrat-liberal.

In coada de peste

La finalul sedintei de ieri a Biroului Permanent National al PD-L, presedintele organizatiei nationale a femeilor, Sulfina Barbu, a confirmat ca "problema domnului Dutu" s-a discutat. Numai ca subiectul a fost abordat in contextul in care, in opinia conducerii centrale, "Dutu s-a plasat in afara partidului prin declaratiile facute". Liderii de la centru au luat in considerare faptul ca deputatul a demisionat din functia de presedinte al organizatiei judetene PD-L Constanta in conditiile in care nimeni nu-i ceruse. Totodata, ei au luat act si de declaratia sa, potrivit careia, la parlamentare, ar putea candida ca independent. Referitor la posibila sa excludere din partid, deputatul PD-L de Constanta a spus ca nu a fost convocat la centru si niciun lider din conducerea formatiunii nu l-a intrebat nimic si nu i-a cerut explicatii. "Emil Boc, in prezenta lui Gheorghe Flutur si a lui Adriean Videanu, mi-a cerut demisia din partid, inca din data de 7 aprilie, la ora 21.25, si am refuzat. Ulterior, si-a cerut scuze, prin intermediul lui Ion Olteanu. Sa nu dezinformeze", a specificat Stelian Dutu. Pentru a lamuri lucrurile, deputatul a tinut sa mentioneze ca potentiala sa candidatura in scrutinul din toamna, ca independent, este valabila "doar in cazul in care organizatia PD-L Constanta este condusa de actuala structura". In contextul prezentat si avand in vedere ca Stelian Dutu este membru al Biroului Permanent National largit, BPN al PD-L a recomandat, ieri, Consiliului National de Conducere "sa ia act de plasarea sa in afara partidului". Pe baza punctului de vedere ce va fi formulat de CNC, lunea viitoare, BPN al PD-L va decide soarta politica a parlamentarului tomitan.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii