Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canacheu anticipeaza decizia BPN al PD-L

ro

05 Aug, 2008 00:00 837 Marime text

Secretarul executiv al PD-L, fost responsabil zonal care ar fi trebuit sa se preocupe, in perioada campaniei electorale premergatoare alegerilor locale, de filiala de la malul marii, Costica Canacheu, isi da cu parerea.

El sustine ca Biroul Permanent National (BPN) al PD-L nu va recunoaste conducerea aleasa, sambata, in cadrul Consiliului de Coordonare Judetean al organizatiei judetene Constanta. Potrivit lui Canacheu, CCJ-ul respectiv a fost "o sedinta a unor cetateni care nu sunt membri de partid", iar deciziile lor nu pot avea efect asupra organizatiei. "Nimeni din structurile noastre nu a participat la acea sedinta. A fost o intalnire a unor cetateni care nu mai sunt membri in PD-L, dar care folosesc numele partidului, si noi nu putem respecta ce decid cei din afara formatiunii", a declarat secretarul executiv al PD-L. El apreciaza ca CCJ-ul de sambata a fost "o adunare si, eventual, o intrunire a unor membri PD-L care sunt liberi sa se adune", insa, "statutar, institutional si din punct de vedere al coerentei, nu a fost un CCJ". Costica Canacheu a tinut sa mentioneze ca schimbarile facute de secretarul executiv Elena Udrea au avut ca scop revenirea in prim plan a PD-L Constanta la scrutinul din toamna. "Conducerea validata de BPN are o agenda de lucru care isi propune ca judetul Constanta sa nu ramana permanent la stadiul de inapoiere politica, asa cum vrea primarul Radu Mazare. Deciziile Elenei Udrea au fost bune", a adaugat acesta.

Decizia, pe saptamana viitoare

Referitor la situatia de la Constanta, presedintele organizatiei nationale de femei a PD-L, Sulfina Barbu, a precizat ca, in conformitate cu prevederile statutului, documentele transmise vor fi analizate si o decizie finala se va lua in sedinta de saptamana viitoare a Biroului Permanent National. Totodata, Barbu a subliniat ca, in baza protocolului de fuziune intre PD si PLD, pana in 2010, toate structurile de conducere sunt interimare. "La inceputul anului 2010 vom declansa alegerile pentru desemnarea structurilor de conducere in teritoriu. Mesajul BPN a fost clar: avem nevoie de toti oamenii, de la simplul membru pana la personalitati si simpatizanti. Toti sunt foarte importanti pentru partid", a concluzionat Sulfina Barbu. Surse din PD-L Constanta sustin ca, in perioada urmatoare, este asteptata vizita prim-vicepresedintelui Theodor Stolojan, care ar urma sa discute cu reprezentantii ambelor tabere.

Recomandare: fara excluderi

Prim-vicepresedintele a declarat ca reuniunea de sambata "a fost aparent regulamentara si nu avea dreptul sa organizeze alegeri", iar situatia se va restabili "cu calm si cu grija". In opinia lui Stolojan, PD-L Constanta nu are doua conduceri, iar raspunsul pentru cei ce au organizat CCJ-ul va veni de la Comisia nationala de etica, "ce va constata invalidarea alegerilor, potrivit protocolului de fuziune dintre PD si PLD". Totodata, el a recomandat ca filiala sa continue activitatea "printr-un proces de coagulare a membrilor, nu prin excluderi". Nu in ultimul rand, prim-vicepresedintele PD-L a recunoscut: "Mandatul Elenei Udrea si al lui Valeriu Stoica nu se desfasoara conform asteptarilor, dar pentru asta suntem aici, sa analizam si sa luam masurile ce se impun".

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii