Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:42 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa PD-L Chirila nu mai exista

ro

11 Aug, 2008 00:00 1762 Marime text
Atasamente: 1218401269.pdf
1218397466.jpg

Centrul a decis ca CCJ-ul convocat pe 2 august este nul, ca si conducerea votata atunci de razvratiti

Comisia Nationala pentru Statut, Etica si Litigii (CNSEL) a PD-L a stabilit ca intrunirea Consiliului de Coordonare Judetean (CCJ) din 2 august, convocata de o parte din membrii PD-L Constanta, multi dintre ei deja exclusi din partid, este lovita de nulitate. Prin urmare, centrul a stabilit ca echipa condusa de Constantin Chirila este nula. Decizia a confirmat, inca o data, daca mai era nevoie, si se pare ca pentru unii pedelisti chiar era, ca echipa ce a fost condusa, pana nu demult, de Ion Popescu este cea valida. Decizia prin care CNSEL a stabilit ca CCJ-ul convocat pe 2 august de catre nemultumitii din PD-L este nul a fost luata pe 5 august si trimisa organizatiei judetene PD-L Constanta vineri, 8 august. "Din analiza imprejurarilor in care a avut loc aceasta adunare si a informatiilor solicitate de la organizatia PD-L Constanta, Comisia constata ca au fost incalcate mai multe prevederi imperative din Statutul Partidului Democrat-Liberal, din Regulamentul privind organizarea, desfasurarea si conducerea activitatii organizatiilor locale si judetene, precum si din Protocolul de Comasare dintre Partidul Democrat si Partidul Liberal Democrat, care face parte din statut", se arata in decizia remisa filialei judetene PD-L Constanta.

S-a incalcat regulamentul

In adresa CNSEL se arata ca au fost incalcate art. 18, alin. 2, art. 19, alin. 1, art. 13, alin. 3, dar si art. 16, alin. 3 din Regulament. Toate prevederile articolelor incalcate, potrivit CNSEL, de catre CCJ-ul din 2 august pot fi consultate integral in editia online a ziarului nostru, care contine cele doua pagini ale deciziei. De asemenea, in document se mai precizeaza ca "sub aspectul conditiilor de fond, Comisia Nationala pentru Statut, Etica si Litigii constata ca adunarea din data de 2 august 2008 incalca prevederile art. 10 din Protocolul de Comasare dintre PD si PLD, in care se prevede ca alegerile pentru functii de conducere in cadrul Partidului Democrat Liberal se vor desfasura doar dupa finalizarea urmatoarelor alegeri prezidentiale".

"Cei care respecta BPJ-ul si BPN-ul sunt bineveniti"

In editia de sambata-duminica aratam ca in PD-L Constanta s-a dat semnalul reconcilierii dintre cele doua tabere. Cel care a lansat ideea impacarii a fost senatorul Dorel Constantin Onaca, el afirmand ca "echipele trebuie reunite". Ieri, la sediul partidului de la Trocadero, a avut loc o noua sedinta a Biroului Permanent Judetean, in care s-a facut o noua propunere pentru functia de presedinte interimar al filialei. Reamintim ca joia trecuta, in locul demisionarului Ion Popescu, a fost numit, ca solutie de avarie, prim-vicepresedintele organizatiei, Adrian Gheorghita. Gheorghita a fost, la randul sau, inlocuit la conducere de catre Mircea Banias. Noua propunere a fost inaintata, de ieri, la centru si va fi supusa validarii in cadrul sedintei Biroului Permanent National de astazi. Se pare ca, sambata, a avut loc o prima intalnire de conciliere intre reprezentantii taberelor, iar ieri, Biroul Permanent Judetean valid s-a intrunit pentru a le aduce la cunostinta tuturor membrilor decizia CNSEL. Soarta exclusilor din partid nu a fost decisa deocamdata. Senatorul Dorel Onaca a declarat, ieri, ca "orice respecta Biroul Permanent National si Biroul Permanent Judetean este binevenit in partid".

Cei 23, in fata plutonului "mostenit" de la Popescu

Prin urmare, tonul este in continuare unul de reconciliere. Cu toate acestea, mai sunt voci in cadrul formatiunii care nu sunt la fel de impaciuitoare si care nu vad cu ochi buni reintoarcerea exclusilor in filiala. Reamintim ca, pana in prezent, au fost exclusi 23 de membri si nu se stie daca toti au sanse sa fie readmisi. Reprimirea lor in partid va fi decisa de catre Comisia Judeteana pentru Statut, Etica si Litigii (CJSEL), care a avut deja o prima intalnire ieri. O decizie in ce priveste contestatiile privind excluderea va fi luata, se pare, saptamana aceasta. Din CJSEL fac parte Adrian Alexandrescu, Daniela Gheorghiu, Liviu Cristescu si Daniel Learciu, membri relativ noi in PD-L. Voci din partid sustin ca acestia sunt de profesie avocati, fiind apropiati ai fostului presedinte, Ion Popescu - cel care a "parafat" excluderile. Reamintim ca Ion Popescu este seful Baroului Constanta.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii